Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهبر معظم انقلاب اسلامی مواردی از روزه‌های حرام و استمرار بیماری در رمضان تا رمضان آینده را مشخص فرمودند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیه‌ای به بیان مواردی از روزه‌های حرام پرداخته است و همچنین پاسخ معظم له به دو پرسش در خصوص استمرار بیماری در رمضان تا رمضان آینده و تردید در اقامت 10 روزه در ایام ماه رمضان منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روزه‌های حرام

روزه عید فطر (اول ماه شوال)روزه روز قربان (دهم ماه ذی‌الحجه)روزه ایام تشریق برای کسی که در منا است (یازدهم، دوازدهم و سیزدهم ذی‌الحجه)روزه یوم الشک (روزی که نمی‌داند آخر شعبان است یا اول رمضان) به نیت ماه رمضانروزه سکوتروزه وصال (اعم است از اینکه یک روز و شب را تا سحر نیت کرده روزه بگیرد یا دو روز و یک شب را)بنا بر احتیاط روزه مستحبی زن بدون اذن در جایی که با حق شوهر منافات داشته باشد.روزه کسی که روزه برای او ضرر داردروزه مسافر، به جز مواردی که استثنا شده است.روزه گرفتن برای وفای به نذر معصیتی که کرده است

استمرار بیماری در رمضان تا رمضان آینده

سؤال: چند سال به علت بیماری روزه نگرفتم، در حال حاضر چه وظیفه‌ای دارم؟

پاسخ: اگر بیماری تا ماه رمضان سال آینده برطرف نشده، قضای روزه ساقط است، اما باید برای هر روز یک مُد طعام به عنوان فدیه به فقیر بپردازید.

ولی اگر تا قبل از ماه رمضان سال آینده، بیماری برطرف شده و نگرفته، باید علاوه بر قضای روزه، کفاره تأخیر هم بپردازید. کفاره تأخیر و فدیه، تقریباً 750 گرم گندم، آرد، برنج و مانند آن است که باید به فقیر داده شود.

 

شب قدر در بیان آیت‌الله بهجت/ چگونه دعا در شب قدر مستجاب می‌شود؟اهتمام پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) به پرستاری از بیماران و مجروحان/ تلاش حضرت یوسف(ع) در رسیدگی به بیمارانماجرای سفر خارق‌العاده پیامبر(ص) و مشاهده سدره المنتهی در قرآنپاسخ آیت‌الله خامنه‌‌ای به استفتاء درباره روزه ماه رمضان/ آیا آزمایش کرونا روزه را باطل می‌کند؟پاسخ آیت الله خامنه ای به استفتای واگذاری تألیف پایان‌نامه به دیگریپاسخ آیت الله خامنه‌ ای به استفتاء حق سکونت زن در خانه پس از وفات شوهر و حکم پوشش مقابل نامحرم

 

تردید در اقامت 10 روزه

سؤال: در صورتی که من به منطقه‌ای اعزام شوم که زمان کار و فعالیت من مشخص نیست و نمی‌دانم ده روز در آنجا اقامت خواهم داشت یا مدت اقامت من کمتر خواهد بود، تکلیف نماز و روزه من چگونه خواهد بود؟

پاسخ: حکم مسافر را دارید و نماز شکسته است و روزه صحیح نیست، مگر این که در یک منطقه سی روز به حالت تردید باقی بمانید، که در این صورت از روز سی و یکم نماز شما تمام است و در ماه رمضان باید روزه بگیرید، هرچند توقف ده روز را نداشته باشید.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مرجع تقلید ماه مبارک رمضان رهبر پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری امام خامنه ای مرجع تقلید ماه مبارک رمضان رهبر پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری امام خامنه ای آیت الله خامنه ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۴۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس

امام خمینی(ره) در اردیبهشت 1323 مطلبی را در دفترچه یادداشت‌های آقای وزیری مکتوب کرد که امروزه به عنوان قدیمی‌ترین متن مبارزاتی ایشان از آن یاد می‌شود و به نامه قیام لله مشهور است 30 سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز در تاریخ 1353/1/17 دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

به گزارش مشرق، مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‌‎ ‎‌رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می شود.آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود. متن کامل این نامه بدین شرح است:«زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگهای سست و بی پایه ی بشری و در عهدی که پوشالی ترین بنیانهای فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه ی کتابها و کتابخانه ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی. و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه .... به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمریدر حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد۵۳/۱/۱۷سید علی خامنه‌ای »

دیگر خبرها

  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب
  • دیدار کارگزاران حج و زائران بیت‌الله با رهبر معظم انقلاب
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبرانقلاب در راه نمایشگاه کتاب
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظّم انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود